27.11.2017 - Svečanost ob Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč

Tretjo nedeljo v novembru smo v Metliki, v organizaciji Občine Metlika, občinskega Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter Društva prijateljev mladine Metlika, že deseto organizirali svečanost ob Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč, tokrat pod geslom V poklon življenju. To je dan, ko se spominjamo vseh mrtvih in poškodovanih v prometnih nesrečah, ko poskušamo občutiti bolečine in trpljenje njihovih svojcev, prijateljev in znancev, ki se jim je zaradi izgube ljubljene osebe čez noč sesuje življenje, ko se vprašamo, ali smo storili dovolj, da bi se izboljšala prometna varnost in  zmanjšal davek na naših cestah?

Zbranim so spregovorili: župan Občine Metlika Darko Zevnik, predsednica občinskega Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Vladimira Škof, predsednica Društva prijateljev mladine Metlika Alenka Muc, namestnik komandirja PP Borut Nemanič, predstavnik ZŠAM Bele krajine, Branko Joh.

V kulturnem programu pa so sodelovali učenci OŠ Metlika, OŠ Podzemelj, dijak srednje šole in učenci belokranjske glasbene šole, program je povezovala študentka Pedagoške fakultete Lucija Ovniček.

Prižgane svečke so ob zvokih nežne glasbe nemo govorile o dragocenosti človeških življenj, o neizbrisni bolečini  svojcev, o neizmerljivih posledicah prometnih nesreč ter o naši nalogi, zavezi  in obvezi, da bi dosegli vizijo NIČ mrtvih in težko ranjenih na naših cestah.
 

Zapisala v imenu organizatorjev                                   
Vladimira Škof
 
Slike
<- Nazaj na novice
kontakt
Občina Metlika
Mestni trg 24
p.p. 165
8330 Metlika
tel. ++386 7 36 37 400
fax. ++ 386 7 36 37 402
E-naslov obcina.metlika@siol.net
avtobusni vozni red 
železniški vozni red
 
     
 
© Občina Metlika - Pravno obvestilo Prijava
Izvedba in oblikovanje: p@rtner