9.2.2017 - »ŽIVE NAJ VSI NARODI« - osrednja občinska prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku

V torek, 7. februarja 2017 je bila v metliškem kulturnem domu osrednja občinska prireditev ob 8. februarju, slovenskem kulturnem prazniku. Slavnostna govornica na slovesnosti je bila Andreja Brancelj Bednaršek, direktorica Belokranjskega muzeja Metlika, med drugim tudi dobitnica Ganglove plakete v letu 2016. Kulturni program so pripravili učenci Osnovne šole Metlika pod mentorstvom Emilije Klopčič, Urške Dragovan in Irine Kolar.
 
Na prireditvi sta župan Darko Zevnik in podžupanja Anica Kopinič, sicer tudi predsednica Komisije za podeljevanje Ganglovih priznanj in plaket, podelila občinska priznanja za dosežke na področju kulture. Ganglova priznanja so prejeli Anton Gašperič, in sicer za idejne zasnove in organizacijo dogodkov, ki so močno obogatili kulturni utrip občine Metlika v minulem letu, Uroš Raztresen je prejel priznanje za izjemne stvaritve in delo na področju filmske ustvarjalnosti v minulem letu ter Janez Starc, ki je priznanje prejel za celostno vsebinsko in oblikovno podobo razstave ob 40-letnici Metliške folklorne skupine Ivan Navratil. Ganglovo plaketo pa je tokrat prejela Glasbena skupina Indust bag, in sicer za dolgoleten inovativen pristop k rocku, prepoznavnosti v svetu in promociji domačega kraja skozi prizmo glasbe.
 
Po osrednji občinski slovesnosti je župan Darko Zevnik v prostorih Ljudske knjižnice Metlika priredil tradicionalno srečanje in sprejem delavcev v kulturi, ustvarjalcev in poustvarjalcev v občini Metlika. 


Pripravila: Duška Brnčić
Foto: Rudi Vlašič
Slike
<- Nazaj na novice
kontakt
Občina Metlika
Mestni trg 24
p.p. 165
8330 Metlika
tel. ++386 7 36 37 400
fax. ++ 386 7 36 37 402
E-naslov obcina.metlika@siol.net
avtobusni vozni red 
železniški vozni red
 
     
 
© Občina Metlika - Pravno obvestilo Prijava
Izvedba in oblikovanje: p@rtner